Световни новини

„Роскосмос“ публикува снимки и видео на екипажа на „Союз“ след аварията

Екипажът на авариралата днес малко след старта руска ракета „Союз“ МС-10 е в нормално здравословно състояние, съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на свои източници.

Корпорацията „Роскосмос“ разпространи първите снимки на руснака Алексей Овчинников и американеца Ник Хейг със съобщение, че двамата преминават медицински преглед и ще бъдат прехвърлени в „Байконур“. На кадрите те са в битова обстановка и се вижда, че им се правят основни изследвания като измерване на пулса и кръвното налягане.

Капсулата, в която се намираха при старта Овчинников и Хейг, се отдели при аварийната ситуация на 119-ата секунда от старта и се спусна в Казахстан на стотици километри от космодрума. Снимките, разпространени от „Роксоксмос“, са от град Жезказган на около 600 км североизточно от „Байконур“.

„Интерфакс“ цитира свои източници, според които екипажът е преминал през претоварване от 6.7g, а космонавти коментираха пред РБК, че това е в нормата при тези обстоятелства.

Федералната медико-биологична агенция твърди, че екипажът е в добро състояние, показателите им са в нормата и не се нуждае от медикаментозно лечение. По-късно ще бъдат прехвърлени в Москва.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

53 минути ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

2 часа ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

2 часа ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

2 часа ago
image0 (9K)