Ротации след вота: Извън НС остават Димитър Главчев, Цвета Караянчева, Мика Зайкова

Ротации след вота: Извън НС остават Димитър Главчев, Цвета Караянчева, Мика Зайкова

Снимка: Bulgaria ON AIR

В 47-ото Народно събрание влизат 7 партии. Няколко знакови имена за българската политика обаче няма да са част от новия парламент. Други, които досега не са били разпознаваеми в политически среди, заемат техните места.

Едни от разпознаваемите лица, които остават извън парламента, са Димитър Главчев, Цвета Караянчева, Георг Георгиев и Красен Кралев от ГЕРБ-СДС.

47-ият парламент няма да бъде открит от икономиста Мика Зайкова, тъй като този път тя не взе депутатско място. Друго лице на „Има такъв народ“ – енергийният експерт Иван Хиновски, също няма да бъде народен представител, съобщи Bulgaria ON AIR.

„Демократична България“ също губи част от познатите си лица – дългогодишният кмет на Плевен Найден Зеленогорски, както и Борислав Сандов.

Определено най-младите и непознати лица в политиката са от „Продължаваме промяната“. Сред тях Атанас Атанасов, който възроди преди години читалището в родното си село – Татарево. Той беше втори в листата на партията в Хасково. Непознат в политиката, но известен сред музикалните среди, е Ицо Хазарта, който стана победител в 25-МИР София.

От ГЕРБ-СДС също успяха да вкарат нови лица в парламента. Във Варна Славена Точева успява да се изкачи от четвърто на второ място в листата като измести бившия здравен министър Костадин Ангелов.

Играта с преференциите носи ползи и на Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС. Името ѝ нашумя, след като беше уволнена от Кирил Петков в ролята му на икономически министър през месец май тази година.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)