Румен Йончев: Изборите ще пострадат заради смесения вот

Румен Йончев: Изборите ще пострадат заради смесения вот

Решенията на Земеделския народен съюз относно участието ни в следващите избори ще бъдат взети до седмица. Работата ни с „Български възход“ съвсем не е свършила и има как да продължим това сътрудничество. Вместо да търсим идентификация в това с кого не можем да си говорим, ние се опитвахме да покажем какво можем да правим и да бъдем спойка, която да подпомага едно управление. Това заяви лидерът на Българския земеделски съюз и депутат от „Български възход“ Румен Йончев в „Денят ON AIR“.

По думите му фактът, че избирателите са им отредили мястото на най-малката парламентарна група, не им е дала възможност да налагат желания дневен ред.

„Имахме своите законопроекти, някои минаха през комисии, но никога така и не стигнаха до пленарната зала. Не е тайна, че дневният ред се определя от големите партии, а те държаха на предизборните закони, хартиената бюлетина – неща, които не интересуваха обществото, но подготвяха следващите избори“, подчерта той.

Според Йончев „смесицата от технологии и системи за гласуване е доста объркваща и рискова като краен резултат“.

„Прозрачността на изборите ще пострада. Свикнахме да получаваме изборния резултат в рамките на същата нощ – надеждно и проверено. Сега отново ще чакаме да се разнасят бюлетини, да се броят и смесват такива от машина и други от кутия. Процесът ще бъде по-бавен, което увеличава риска от измами“, категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Йончев изрази мнение, че „начинът, по който се управлява България в момента, показва, че тя е страна без бъдеще“.

Йончев обобщи, че червените линии са се превърнали в идентификация на партиите

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)