Румен Петков: Докато политиците не видят вина, това с ромите няма да спре

„Докато политиците не видят вина, няма да спре това с ромите.“ Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков. Във връзка с оставката на шефа на ОД на МВР Габрово, той посочи, че друг ще го смени и нищо няма да се промени. „Не ни е виновна полицията, виновни са тези, които я управляват“, добави бившият вътрешен министър.

„Проблемът е в това, че демокрацията се приема за свободия“, каза Петков.

„Ако ние не видим проблемът във вулгарния политически език, няма нужда да се чудим защо е това на улицата“, добави бившият вътрешен министър.

Румен Петков е категоричен, че не трябва да се гледа на ромите като просто на гласоподаватели.

„В АБВ са честни и почтени хора. Водачът на листата проф. Боян Дуранкев дори покани медиите в дома си“, заяви Петков във връзка със „Апартаментгейт“. „Българинът дълбоко в себе си е интелигентен човек и когато вижда безчинство като това на Лозан Панов, реагира“, добави той.

На въпрос дали като се явяват под името „Коалиция за България“, не помагат на ГЕРБ, Румен Петков напомни, че е имало предложение към БСП за обединение, което е било отхвърлено. „Коалиция за България“ не е номер, а е атмосфера“, добави той и поясни, че не е сърдит и не са му викали Сърдитко като малък.


image0 (9K)