Румен Петков измисли как БСП може да се върне в парламента

„Ако президентът наложи вето върху промените в Закона за вероизповеданията, това може да даде шанс на БСП да се върне не толкова позорно в Народното събрание.“

Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в предаването „Европа сутрин“ по Телевизия Европа.

„Решението на парламента за опростяване на дълговете на вероизповеданията е много грозно. Не може да оставиш някой да затъне с толкова борчове и накрая да кажеш, че парламентът ще оправи работата“, заяви той.

„Ако гражданинът Петков не си плаща тока, какво го правим? Спираме му тока“, коментира лидерът на АБВ. „Така че този подход е порочен, той казва на хората, че държавата може да извършва такива действия, които противоречат на приличието и на човешкия морал“, подчерта Румен Петков. Според него БСП са съучастници в това, защото с отсъствието си от пленарна зала, те са позволили решението да бъде прието без дебат.

„Мисля, че в случая президентът Румен Радев ще се държи естествено и ще наложи вето върху този закон, което може да даде шанс на БСП да се върне не толкова позорно в Народното събрание. Защото когато постоянно излизаш от органите, в които гражданите са ти дали задължението да отстояваш техния интерес, е много лош знак“, изтъкна лидерът на АБВ. Той припомни, че БСП излезе и от Управителния съвет на Националното сдружение на общините, когато са се решавали въпросите за болниците.

„Още през май миналата година казахме, че това управление на ГЕРБ е престъпно за обществения и националния интерес и търсим всички инструменти и средства то да бъде свалено“, каза още Румен Петков.


image0 (9K)