Румен Петков направи прогноза за следващата седмица

Борисов е след последния човек, който има право да говори за експертиза за управлението на страната. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция. Румен Петков направи прогноза за следващата седмица.

„Очертава се изключително интересна с първия работен парламетарен ден на 2 септември и направените заявки за масов, силен граждански протест, който ние от АБВ подкрепяме. Всяка вечер и аз и наши представители сме на протеста, защото спокойствието в България изисква едно действие – оставки на премиера и правителството и на главния прокурор. Премиерът търси два изхода – първият е безкрайно грозният ажиотаж от идеята за нова Конституция. Минаха през авторите този гений Дани Кирилов, Бойко Борисов и така. Мисля всеки вече разбира, че няма никакъв сериозен проект за нова Конституция. Просто се търси протакане във времето. Протакане във времето с оглед събиране на 120 гласа, 5 месеца след това този кабинет управлява държавата и след това търсене на изход от положението“ ,коментира още Петков.

Лидерът на АБВ прогнозира, че няма как управляващите да наберат 160 народни представители, за да се вземе решение за свикване на ВНС. „ВНС и се надявам някои от независимите народни представители да не подкрепят тази идея. Вторият изход е на 2 ,3 и 4 септември Борисов да обяви оставка на правителството и формиране на експертен кабинет с цел гарантиране на спокойствието и сигурността на гражданите, който да дъвърши мандата на това правителство“, прогнозира Петков.

Той определи това като крайно неприемливо решение. „Решението е оставка на премиера и правителството, на главния прокурор, разпускане на Народното събрание, насрочване на избори за обикновено Народно събрание и назначаване от страна на президента служебен кабинет. Другото е да продължи джипът да ни управлява“, каза още Румен Петков.

Според него този подход цели само хвърляне на прах в очите на хората.

„Мили хора, да гледаме нещата в очите. Измамата, която ни гласи Борисов, дали е под формата на дайте тук да видим за ВНС или ще направим един експертен кабинет. Експертизата на Борисов стигна до един изрод, който ни говореше на Цветница за стотици чували с трупове. Ние общо толкова трупове нямаме от началото на пандемията досега. Експертизата е в правосъдното министерство. Тук е достатъчно да се каже Дани и да замълчим с почит“, посочи още Румен Петков.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg


image0 (9K)