Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

Снимка: БГНЕС

„Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора“, заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата

5 дек 2022 16:52

6

5 дек 2022 07:00

121

„Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания“, посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)