Румен Христов: Няма как десни хора да протестират заедно с привърженици на СССР

СДС участва в повечето протести след 10-ти ноември, припомни лиделът на СДС Румен Христов. Той подчерта, че тогава е имало заряд, очакване и много хора по улиците. Имаше и стачки, и затваряне на магистрали. Но тогава се беше стигнало едва ли не до гражданска война, каза той. Сега нещата са различни. Сега има противопоставяне на едни граждани срещу други, допълни Христов в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3.

Сега се говори за правова държава и спазване на закона, но е хубаво и протестиращите да ги спазват. Нека протестират, но да не пречат на хората да ходят на работа, каза Румен Христов.

Той беше категоричен, че Да, България са направили непростим компромис като излизат на протест, свикан от Румен Радев и заедно с БСП. За СДС е неразбираемо такова поведение. Президентът е с ляв профил, няма как десни хора да колаборират с привърженици на Съветския съюз. Христов се възмути от факта, че Да, България не са реагирали, когато индивиди са горели знамето на Европейския съюз.

В момента няма разпад на мнозинството, няма парламентарна криза. Няма как да има служебно правителство, категоричен беше той.

Румен Христов отново повтори, че ще търси съвместно явяване на изборите с ГЕРБ, а бившите партньори няма да бъдат търсени, защото отдавна са завили на ляво.


image0 (9K)