Русия разполага бойни кораби край Крим

Бойни кораби от Черноморския флот на Русия заемат позиции край западните брегове на Крим, за да засилят противовъздушната отбрана на анексирания полуостров, съобщава Dir.bg
Разполагането на корабите е в отговор на започналите в района украински ракетни изпитания, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

Украйна започна днес двудневни тренировъчни ракетни стрелби. В отговор Русия постави силите си за противовъздушна отбрана в повишена готовност и каза, че се надява ученията да не нарушат международните полети.

„Бойни кораби от Черноморския флот ще заемат позиции близо до западното крайбрежие на Крим, докато траят планираните от Украйна ракетни изпитания на 1 и 2 декември“, каза руски военен източник в Крим, цитиран от РИА Новости и БТА. По думите му техните оръжия са предназначени на първо място за сваляне на тежки противокорабни и крилати ракети.

Украински военен говорител подчерта, че изпитанията се извършват в съответствие с международното право и на поне 30 километра от въздушното пространство на Крим.

 

 


image0 (9K)