Руска ракетна атака порази болница в Днипро. Един човек е убит и поне 15 са ранени

Руска ракетна атака порази болница в Днипро. Един човек е убит и поне 15 са ранени

Русия нанесе поредната вълна от въздушни удари по Украйна през нощта срещу петък. По време на ракетна атака са поразени поликлиника и ветеринарна клиника в град Днипро (Днепър), при което са загинали най-малко 2 души, а 25 са хоспитализирани. Част от тях са в тежко състояние. Ръководителят на в Днипропетровската военна администражия Серхий Лисак съобщи, че сред ранените има две деца – момчета на 3 и 6 години.

„Разчистват се последиците от обстрела и се спасяват пострадалите. Всички необходими служби са ангажирани“, написа в социалните мрежи президентът Володимир Зеленски, по рано.

Лисак нарече отминалата нощ на удари „изключително тежка“ и съобщи, че са нанесени значителни щети на гражданската инфраструктура.

Повечето от ракетите и дроновете, изстреляни по Киев и още няколко региона, бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана на 26 май.

Руските военни изстреляха 17 ракети и 31 ирански бойни дрона по граждански и военни обекти, но украинската противовъздушна отбрана успя да свали 10 ракети и 23 дрона, съобщи командването на военновъздушните сили на Украйна.

Съобщава се за щети, причинени от падащи отломки, в киевските квартали Оболон и Шевченковски. Ръководителят на столичната военна администрация Серхий Попко каза, че няма данни за ранени или жертви по време на тричасовата атака срещу столицата, започнала около 3 ч. местно време.

Това беше 13-тото подобно нападение срещу украинската столица този месец.

Областите Харков и Днепропетровск също са били обект на руските удари.

Градовете Мерефа и Изюм в Харковска област също са получили щети при нападението с дронове, според началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синехубов.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036


image0 (9K)