Руски милиардер издъхна в Занзибар, подозират повторно заразяване с К-19

Бившият съсобственик на търговските вериги OBI и „Старик Хоттабич“, милиардерът Игор Сосин почина в съня си в Занзибар, пише вестник „Взгляд“, цитиран от Агенция „Фокус“.

Сосин беше на 53 години. По предварителна информация сърцето му спряло, докато спял. Бизнесмените Александър Соркин и Михаил Фридман помагат за доставянето на тялото на Сосин в Русия и организацията на погребението.

Според НТВ Сосин щял да се раздели със съпругата си Инна. В Занзибар той почивал с дъщеря си Анастасия и друго познато момиче. Бизнесменът планирал да отпразнува Нова година там. Съпругата на Сосин беше на почивка на Бахамите. След като научила за смъртта на съпруга си, тя отлетяла за Москва.

Дъщерята на Сосин подозира, че баща й може да е прекарал повторно коронавируса. Предната вечер той загубил обоняние и вдигнал температура. Момичето казало на приятелите и роднините си в Татарстан за това. Сега обаче тя е недостъпна за коментар, пише „Комсомолская правда“.

През март Сосин беше приет в болницата в Комунарка с положителен тест за коронавирус, но се смяташе за излекуван.

През 2016 г. синът му Егор, който призна за жестокото убийство на майка си – тогавашната съпруга на Сосин, беше изпратен на принудително лечение. Според експертизата младежът не трябва да отговаря за действията си поради хронично психично разстройство.

 


image0 (9K)