Само шизофрениците отговарят правилно на тези 3 въпроса. Е, или гении

Отговорите на най-простите въпроси могат да разкажат много за човек и какво се случва в главата му. Психолозите по целия свят използват тази техника, за да разберат дали този човек е гений или се нуждае от лечение.
3 въпроса, които да ви помогнат да определите кой е в главата ви: Лудият шапкар или Салвадор Дали.

1. Какво е общото между чайника и парахода?

2. Какво е общото между състезателната кола и торнадото?

3. Какво е общото между обувката и молива?

 

 

Отговори:
1. Парата
2. Болидът и торнадото се движат в кръг.
3. И двете оставят следа.

 

И сега – най-интересното: кой си ти?
Ако не можете да отговорите на тези въпроси, не се притеснявайте: имате напълно здравословно мислене. Е, ако се оказа по-лесно да направите това, тогава имате предразположение към психични заболявания и може би си струва да се свържете с компетентен специалист с тих глас и проницателен поглед.
Този тест се нарича „метод на опозицията“ и се използва за идентифициране на разширеното съзнание. Ако на обикновен човек бъде зададен въпросът: „Какво е общото между гарван и маса за писане?“, той ще отговори: „Нищо“. И донякъде ще бъде прав.
Най-общо казано, това са напълно несравними неща. Шизофрениците веднага търсят по-плитки и дълбоки варианти: веднага могат да кажат, че пишат букви на масата, а гарванът има химикалка, с която пише.
Но как да различим шизофреника от истинския гений? Разликата е, че първите реагират незабавно, докато гениалните личности трябва да се напрягат, да отхвърлят фронтални, безинтересни опции и да извадят наистина уникален резултат.

Превод от руски: Зарата


image0 (9K)