Сарафов: Гешев можеше да даде яснота още същия ден

Сарафов: Гешев можеше да даде яснота още същия ден
Сарафов: Гешев можеше да даде яснота още същия ден

Снимка: БГНЕС

„Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството мои колеги смятаме, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си среда – в защита на справедливостта само и единствено в рамките на институционалните и правомощия.“

Още по темата

7 май 2023 22:25

105

5 май 2023 17:30

375

Това посочва директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в позиция, изпратена до БТА.

Сарафов посочва, че желае да изрази собствената си гледна точка по актуални за обществото въпроси, провокиран от интервюто на главния прокурор Иван Гешев по БНТ.

„Не е моя грешката и аз не желая да нося отговорност за чужди действия, и в този смисъл казаното от мен, че семейството на г-н Иван Гешев е било в автомобила заедно с него, е провокирано, именно защото той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление“, заявява Сарафов.

Той отбелязва, че ако Гешев е имал „желание да внесе пояснение и да поправи моята грешка, можеше да го направи още същия ден в свое изявление, с което да внесе необходимата яснота и да преустанови, и избегне манипулациите по темата“. По думите на Сарафов мълчанието на главния прокурор „даде повод за предизвикване на остра обществена дискусия и свободни интерпретации“.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)