Сачева: ГЕРБ обявява всички имена в листите си най-късно до 2 март

„Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни“. Това заяви в предаването на БНР „Политически НЕкоректно“ Деница Сачева – социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич.

По думите й ситуацията е трудна заради пандемията и затова са нужни знаещи и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите.

„Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има съмнение в почтеността им“, подчерта тя, обяснявайки аргументите за посочване на хората, които ще влязат в партийните листи за предстоящите парламентарни избори на 4 април“, изтъкна Сачева.

Тя подчерта, че реденето на листи е екипна дейност в ГЕРБ и мнението на областните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение.

Във връзка с критиките, които е отправяла към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов преди да влезе в правителството и в партията, Деница Сачева заяви, че нещата се развиват, а и от ГЕРБ са си тръгнали много хора. Тя добави, че свободно и убедено може да защитава сегашните политики в социалната сфера и в областта на образованието.

„Представяте ли си, ако в момента имахме служебно правителство, как щяха да бъдат реализирани една голяма част от мерките, значителна част от които се реализират чрез законодателството“, каза още министър Сачева и подчерта, че необходимостта от действащ парламент е бил основният й аргумент, с който е защитавала смисъла от оставането на кабинета „Борисов 3“ на власт въпреки активните протести през лятото, които настояваха за оставката на премиера.

„Това е и върховенството на закона – едно избрано правителство да завърши мандата си. … Смятам, че мнението ми от лятото доказа правотата си в хода на законодателния процес и на мерките, които се взеха по-късно“, изтъкна Сачева.


image0 (9K)