Сблъсъци между „жълтите жилетки“ и полицията в Тулуза

Протестите на движението на „жълтите жилетки“ в Тулуза (южна Франция) прерасна в сблъсъци с полицията, показва телевизионният канал CNews, цитиран от TACC и Агенция „Фокус“. 

Днес във Франция за 22-ра поредна събота се провеждат протести срещу политиката на президента Еманюел Макрон. В Париж хиляди недоволни излязоха отново по улиците. 

Голяма колона от демонстранти напусна площад Буленгрен в центъра на Тулуза, която беше избрана от неформалните лидери на движението като „столица на протестите“ тази седмица. Докато се движеха по улиците на града, някои от демонстрантите, чиито лица бяха скрити от шалове или маски, започнаха да палят димни бомби, да хвърлят пиратки, да разбиват билбордове и да разрушават огражденията на места, където се извършват пътни работи. 

В отговор на тези действия полицията използва сълзотворен газ. По време на митинга полицията трябваше да коригира движението на колоната, чиито участници периодично се опитваха да излязат по улиците, водещи към централния площад „Капитол“. От 10:00 до 21:00 часа в тази зона има забрана за провеждане на публични акции. 

Броят на участниците в протеста не се съобщава, медиите пишат за стотици хора.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/2231791433742428/?hc_ref=ARTfYGUyU-pxcvaP6KLNkRw0RzCsXWT2p_BYmvImd02xxHaSKGVnNi_YkVtwvzX01rs


image0 (9K)