Световен шампион по хокей на лед се бори за живота си

Руският хокеен национал Алексей Емелин ще трябва да се подложи на спешна трансплантация на черен дроб, обявиха медиите в страната. 34-годишният защитник беше транспортиран в тежко състояние от Казан в Москва, където се очаква да бъде извършена интервенцията.

Капитанът на Авангард Омск беше откаран в клиника в Казан след първия финал от Източната Конференция на КХЛ срещу местния Ак Барс. Тогава от клуба му съобщиха, че Емелин има контузия в долната част на тялото.

След това обаче от болницата уточниха, че става дума за нещо много по-тежко и сериозно. Поставената диагноза е остра чернодробна недостатъчност. Затова се наложи и транспортирането на Алексей Емелин в московска болница, където веднага е настанен в интензивното отделение.

Алексей Емелин играе за Авангард (Омск) от 2018 година. През кариерата си има опит и в НХЛ, където е бил част от Монреал Канейдиънс и Нешвил Предатърс. С националния отбор на Русия е спечелил един златен, един сребърен и два бронзови медали от световни първенства по хокей на лед.


image0 (9K)