Свиленски: Българската държава очаква решения, а не скандали

„Днес ставаме свидетели на поредния саботаж на работата на българския парламент. Стана ясно, че тези парламентарни групи, които претендират да управляват държавата, нямат никаква отговорност към бъдещето на България.“ Това заяви председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция в Народното събрание по повод неуспешния опит да бъде събран кворум в пленарната зала.

Той обърна внимание, че това ново мнозинство не иска бъгарските граждани да бъдат компенсирани, българския бизнес да бъде компенсиран.

Свиленски заяви, че четвърта точка е предвиждала процедурни правила за председател на КПКОНПИ.

„Не искат да има избран председател на КПКОНПИ. Това беше причината да има вот на недоверие. Това беше причината да бъде свален Никола Минчев. Това беше причината българският парламент да не работи и да отидем на избори в безвремие три,шест, девет месеца, една година, да няма председател на КПКОНПИ, да няма иззети свръхпечалби от енергийните дружества, да няма европейски средства за България“, каза той.

Още по темата

22 юни 2022 11:05

53

22 юни 2022 10:03

206

22 юни 2022 08:20

12

Според него миналата седмица новото мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС, ИТН, „Възраждане“ са искали извънредни заседания в събота и в неделя, защото е важно да има председател на парламента. „Днес ги няма в залата, днес искат да няма председател, днес искат да има безвремие, хаос, да няма подредена държава“, заяви още Свиленски.

Той обърна внимание, че довечера има вот на недоверие и очаква, че те ще постъпят безотговорно и няма да се явят в зала от страх да не загубят вота.

„26 народни представители от БСП ще бъдем довечера заедно. „БСП за България“ като парламентарна група е единна и ще подкрепим правителството, няма да подкрепим вота. Надявам се до довечера и други народни представители да се присъединят и да подкрепят правителството“, добави Свиленски.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)