Своге скочи срещу Азис

Азис ще пее ограден с ленти на празничния концерт на площада в Своге тази вечер. Това обяви пред „Телеграф“ зам.- кметът на града отговарящ за културата Нина Копринджийска.

Преди броени дни във Фейсбук бе пусната петиция против провеждането на “Празник на град Своге“ подписана от 933 души.

„Своге, честито! След два месеца карантина и продължаваща епидемиологична обстановка, сега ще си имаме седмица на сборище от близо и далеч. С люлки, пързалки и всепроникваща чалга. Поканата на Азис за празника на Своге е шамар за интелигентните хора в този град! Да живее простотията и циганията! ОЛЕ и УРА“, пише във Фейсбук Ирина Иванова. „Фестивалът в Жеравна се отмени – съборът в Своге – не“, казва Лора Тодорова.

След тези коментари вчера следобед в общината бе свикано извънредно заседание на ръководството с Районната здравна инспекция. „При нас деловодството не са постъпвали никакви такива жалби, смятам, че това е провокация“, заяви Копринджийска и потвърди, че събитието няма да бъде отменено.

Всичко по тържествения концерт за празника ще се състои по план. Сцената ще бъде заградена от ленти, за да се спазва дистанция между изпълнител и публика. От общината са организирали пункт, на които ще се раздават маски и дезинфектанти на желаещите фенове. Пред сцената ще бъдат наредени столове с необходимото разстояние от два метра между тях.

 


image0 (9K)