Сдружение на заведенията в Стара Загора организира протест днес

Сдружение на заведенията в Стара Загора организира протест на 27.01.2022 г. четвъртък от 16:00 ч. пред Областна администрация, съобщиха от сдружението за ЗАРАТА

Исканията на протестиращите ще са да отпадне намаленото работно време до 22:00 часа и да отпадне изискването за работа при 50% капацитет на заведенията. Националния съвет даде възможност всеки областен съвет сам да определя мерките за своята област спрямо броя на положтелните тестове.

Още в понеделник новия областен управител въведе тези мерки за нашата област, въпреки, че броя на положителните тестове и броя на заетите легла в ковид отделенията не е висок. В Плевен и други градове при много повече положителни тестове и запълнен капацитет на ковид отделенията няма такива ограничения.

Ресторантьорският и хотелиерският бизнес е един от най-пострадалите от ковид пандемията и постоянно затварян, в следствие на което фалираха много заведения и хотели. Въпреки, че въведоха всички необходими изисквания, като маски, зелени сертификати и т.н. терорът и геноцидът над този бизнес продължава, затова повече от 30 заведения от Стара Загора утре ще се включат на протеста.

Получихме и подкрепа от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Стара Загора, които ще се присъединят към протеста. В знак на убийството на този бизнес протестиращите ще носят черен ковчег, като символ на очакваните фалити на много обекти. Надяваме се областният управител на отмени тези безумни мерки, защото иначе преминаваме към постоянни протестни действия и няма да изпълняваме заповедта, казват от сдружението.


image0 (9K)