България

Северин минал през Дунав мост с кола заедно с още двама. Разпитват аверите му

МВР издирва съучастници или мотиватори на 21-годишния убиец на Виктория Маринова от Русе.

[ad id=“225664″]

Оказа се, че Северин Красимиров, който е физическият убиец на младата жена, е напуснал страната с компания – излязъл през Дунав мост с автомобил заедно с още двама. Това разкри вътрешният министър Младен Маринов пред депутатите от вътрешната комисия по време на редовния блицконтрол.

Двамата му спътници са установени и се разпитват. Въпроса му бе зададен от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който заяви, че не му е станало ясно как така убиецът е напуснал България, за да се озове в Германия.

„Извършителят е напуснал законно през Дунав мост посока Румъния на 7.10.2018 г. в 14.02 часа, с още двама, с автомобил. Той не е избягал, за него това е бягство, но ние към този момент не знаем, че е съпричастен към престъплението“, опонира Маринов на Сидеров.

Националистът обвини МВР, че е допуснало престъпникът да забегне зад граница и за късмет е избрал Германия, а не в Судан. Маринов уточни още, че за късмет граничният полицай го е регистрирал при напускането на границата.

Дали не е подтикнат да го извърши, зачуди се още Сидеров, като изтъкна, че, за да избяга от страната, убиецът добре е съзнавал какво е извършил.

[ad id=“263680″]

Сидеров попита още дали престъпникът е ром, а вътрешният министър отговори: „Български гражданин“. Кажете ци*анин ли е – да или не, настоя Сидеров и изригна, че МВР вече нарича етническата престъпност битова престъпност. „Защо беше спряна статистиката на етническите престъпления“, недоволства още лидерът на ПГ на Обединените патриоти и посочи за пример убитата възрастна жена в Ботевградско преди време от двама ци*ани, които я съсекли с брадва, но съдията после ги оправдал.

„Тази тема има много дълбоки корени“, негодува атакистът и обяви, че изобщо нямало нужда полицаите да са повече от военните – трябвало МВР да намали трикратно числеността си, предаде Канал 3.

Сидеров недоволства още, че нямало какво толкова МВР да се хвали, докато в същото време соцдепутатите във вътрешната комисия поздравиха Маринов за успешния старт като министър на вътрешните работи. Те го поощриха, че правилно спрял и обществената поръчка за административната реформа в МВР.

[ad id=“236993″]

„Можем вече да кажем, че от днес БСП подкрепя вътрешния министър“, засмя се шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Доминик Тийм слага край на кариерата си в края на сезона

Бившият шампион на US Open страда от постоянни контузии...

17 минути ago

НАП и Митници ще проверяват наличностите в „Лукойл“

Има голяма разлика в приходите от ДДС и мита от рафинерията...

54 минути ago

Кабинетът назначи четирима областни управители

Промяната е за областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен...

един час ago

Дъжд в четвъртък, градусите тръгват надолу

По-студено ще е в Северна България, на юг температурите ще са 16° и 21°...

2 часа ago
image0 (9K)