Севиля изрита Манчестър Юнайтед от Шампионската лига

Севиля поднесе една от най-големите изненади на осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като успя да елиминира Манчестър Юнайтед и то насред „Олд Трафорд“. Андалусийци спечелиха с 2:1 гостуването си и по този начин продължават напред в турнира, след като първата среща на „Рамон Санчес Писхуан“ завърши 0:0.

[ad id=“225664″]

Това е първият успех в историята на Севиля на английска земя. Испанският отбор за първи път от 60 години насам се класира за четвъртфиналната фаза на турнира. Головете за победата на Севиля отбеляза Уисам Бен Йедер, който влезе в ролята на жокер за Винченцо Монтела.

[ad id=“263680″]

Италианецът пусна в игра френския нападател в 72-та минута, а 27-годишният голаджия бързо намери пътя към вратата на Давид де Хеа и се разписа в 74-та и 78-та минута. Почетното попадение за „червените дяволи“ реализира Ромелу Лукаку в 84-та минута.

В друг мач Рома победи украинският гранд Шахтьор  с 1:0 и също продължава на четвъртфиналите в Шампионската лига.

[ad id=“218001″]

Победното попадение за „римските орли“ реализира босненският нападател Един Джеко в началото на второто полувреме. В първия мач Шахтьор беше победил с 2:1, но отбелязания гол на чужд терен наклони везните към отбора на Рома.


image0 (9K)