За седма поредна година на язовир „Копринка“ до Казанлък се провежда традиционният Екофестивал

За седма поредна година на язовир „Копринка“ до Казанлък традиционният Екофестивал събира доброволци от България и чужбина, каза за Радио „Фокус“ Красимир Цанев, един от организаторите.

Той поясни, че екофестивалът се провежда в рамките на три дни – от 23 до 25 юни. В дните петък, събота и неделя младежи от цяла България и гости от чужбина участват в акция по почистване на язовира, съчетана с много забавни игри, музика и настроение.

Чувалите за събиране на отпадъците край язовира, както и извозването им са осигурени и това лято от Община Казанлък.
В рамките на еко-феста се организират работилници за еко-занимания, концерти и възможност за изяви на млади таланти.
В седмото издание на екофестивала на язовир „Копринка“ са включени и състезания за туристически умения за награда „Кристален еделвайс“ на Българския туристически съюз. Нова атракция това лято са бъдат разходки с кон.
Идеята за екопроявата е на литовката Раминта Крисчунайте, която преди години работи като доброволка в Казанлък по проект на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“. Центърът е един от организаторите на проявата, заедно с Община Казанлък, Български туристически съюз, Туристическо дружество „Орлово гнездо“. Фестивалът се реализира и с помощта на дарители.


image0 (9K)