Седмицата започва с топло време, но студът се задава

Седмицата започва с топло време, но студът се задава

Снимка: Pixabay

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно ясно време, но в равнините и низините видимостта отново ще се влоши. Ще е почти тихо. 

Минималните температури ще са между 7° и 12°.  

Утре до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. 

Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, но вечерта облачността отново ще се увеличи. Максималните температури на въздуха ще са 16-20°, на морската вода – 14-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник в Източна България от север-североизток ще проникне студен въздух и през следващите дни температурите ще се понижат значително. Времето ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, на повече места в Северна и Източна България. 

В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е почти без валежи, през по-голямата част от ден

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)