Сейнт Патрикс шокира ЦСКА в края

Скромният ирландски тим Сейнт Патрикс стигна до победа с 1:0 при гостуването си на българския ЦСКА-София в първа среща от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, видя ЗАРАТА. Единственото попадение в мача падна в 87-мата минута и бе дело на резервата Серж Атакайи, който се възползва от много груба грешка на бранителя на „червените“ Асен Дончев.

В 51-вата минута центриране от фаул от фланга стигна до непокрития Оуен Дойл, който обаче не успя да засече топката. В следващата атака опорният халф Адам О’Райли избяга зад отбраната на ЦСКА-София, но в последния момент загуби баланс и не успя да нанесе удар.

В 75-ата минута Маурисио Гарсес стигна първи до топката, но ударът му с глава не намери очертанията.

Пет минути след това Сейнт Патрикс пропусна много добра възможност да открие. Гостите се озоваха в ситуация четирима на двама, но Били Кинг реши да стреля извън наказателното поле и не уцели вратата. Две минути след това Юрген Матай сбърка при изнасянето на една топка, но Оуен Дойл отново не успя намери вратата на Густаво Бусато.

Минута по-късно хубава атака по земя изведе Станислав Шопов на добра позиция, но ударът с левия крак на плеймейкъра бе уловен от Джоузеф Ананг.

В 87-мата минута Сейнт Патрикс нанесе решителния си удар. Корнер пред вратата на гостите бе изчистен към централната линия, където Асен Дончев не успя да отиграе добре топката и тя бе открадната от влезлия минути по-рано Серж Атакайи. Бързоногият халф излезе очи в очи с Бусато и безпроблемно го преодоля, за да вкара на празна врата за 0:1.

В ответната домакините можеха да изравнят, но Ананг успя да избие в корнер. Отново вратарят на Сейнт Патрикс спаси мрежата си в добавеното време след диагонален удар на Браян Морено.

Реваншът в Дъблин е следващият четвъртък.


image0 (9K)