Categories: България

Сигнал от Helpbook: Боклуците, които съсипват столичния център

Снимка: Helpbook

Сред разнообразните сигнали, които получихме през последните дни в платформата Helpbook.info ще ви запознаем с такъв за незаконно заведение, за което неведнъж са пускани оплаквания. Същото е незаконно изградено в постройка на трафопост, работи до късно през нощта, не се спазва обществения ред и не се проверяват сертификати. Паркингът е превзет от маси и пейки, също така е поставен климатик, който представлява опасност от травми за преминаващите. Стените на постройката са напукани, а покривът заплашва да се срине. Молбата е за извършване на спешна проверка и предприемане на санкции.

Получихме и сигнал за реконструкция на съществуваща жилищна сграда без разрешение за строеж: „В ПИ с идентификатор 68134.1934.885, находящ се в гр. София, район Витоша, м-т „Гърдова глава“, ул. „Генерал Кутузов“ 53-A, се извършва реконструкция на съществуваща жилищна сграда без необходимото разрешение за строеж и в нарушение на разпоредбите на ЗУТ. Част от извършваните дейности включва събаряне на стени и изграждане на нови такива, като тези дейности създават опасност от нарушаване на конструкцията на сградата. В информационната табела за обекта липсва описание на валидно разрешение за строеж за гореописаните дейности.“, пише нашият потребител.

Изпратиха ни снимки на незаконно изградено депо за сметосъбиране на Женския пазар в София. Повече от две седмици преседяват и продължават да се складират чували с боклук, а мръсотията е навсякъде както е видно от заснетото.

В район „Младост“ след извършване на ремонт още през септември месец от Топлофикация, тротоарът е оставен в безобразно състояние. „Разбити плочки, камари пръст, а при влажно време кал, представляват реална опасност от инциденти за преминаващите, особено в тъмната част на денонощието. Моля, вземете мерки тази свинщина да изчезне и отново да имаме около блокови площи, които да отговарят на стандартите на една европейска столица“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

https://www.dnes.bg/………….

Arhiv

Recent Posts

Валежите се завръщат в сряда

Днес температурите ще са от 21 до 27 градуса...

12 минути ago

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение, съобщиха за ЗАРАТА Две…

44 минути ago

От „Мама и Аз“ питат Радев: С какво пречим на държавата?

Според лечебното заведение "държавният глава е започнал кампания"...

52 минути ago

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май, съобщиха за ЗАРАТА Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба,…

3 часа ago

Красимир Вълчев: България има нужда от отговорно управление и експериментите трябва да спрат

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: България има нужда…

3 часа ago

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците, съобщиха…

3 часа ago
image0 (9K)