Сигурните симптоми за инфаркт и паник атака

Ако човек има чувство на непреодолим страх, това може да е признак както на паническа атака, така и на инфаркт. Други симптоми, които се припокриват при тези състояния, включват гадене, задух и болка в гърдите. Струва си обаче да се обърне внимание на факта, че болката в гърдите по време на инфаркт засяга и други части на тялото: лявата ръка, врата, челюстта, гърба и корема. Това поясни Националната здравна служба на Великобритания пред вестник Express.

При инфаркт човек, освен гадене, може да получи повръщане, както и кашлица и изпотяване. Експертите казват, че при такива симптоми трябва задължително да потърсите лекарска помощ.

При паническа атака хората изпитват студени или горещи вълни, сърцебиене, треперене и мравучкане в крайниците, усещане за задушаване, сухота в устата и шум в ушите. Както отбелязва британската здравна служба, макар паническата атака да изглежда смущаваща, тя не представлява опасност за живота.

Ако атаките се повтарят често, препоръчително е да се консултирате със специалист. Това състояние се лекува с помощта на психотерапевт и с лекарства.

За да се предотвратят допълнителни пристъпи на паника, трябва да се правят упражнения за облекчаване на стреса и напрежението.

 


image0 (9K)