Политика

Сидеров похвали Борисов: Посещението в Москва е стъпка напред

Посещението на премиера Бойко Борисов е стъпка напред в отношенията ни с Русия, доволни са в „Атака“.

[ad id=“225664″]

„Посещението на г-н Борисов беше полезно за България. Естествено, че имаше резултат, той може да придвижи въпроси, теми, които бяха поставени – възможност България да бъде страна, през която да преминава газопровод от Русия. Мисля, че това е възможно да стане и е нов момент в нашите отношения с Русия, защото имаше един срив в тях“, коментира Сидеров, като подчерта, че напрежението е било особено голямо след 2014 г., съобщава Канал 3

„Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това. Самият факт, че се срещнаха и бе приет от президента, мисля, че е стъпка напред“, каза Сидеров.

[ad id=“263680″]

Оттук нататък, според лидера на ПГ на Обединени патриоти, трябва „да има последователност, да не се свършва с това посещение, да се направят процедурните стъпки за това отклонение на тръбата“. В момента имаме условия да постигнем европейски гаранции за евентуално отклонение през наша територия на тръбата от „Турски поток“, смята лидерът на „Атака“.

[ad id=“238430″]

По думите му, това е така, защото има промяна в самия Европейски съюз, който вече започвал нова фаза в развитието си. Сидеров забелязвал „едно еманципиране от политиката на Вашингтон, която невинаги се покрива с европейските интереси, а някой път направо противоречи“. Но всеки си гледал неговия интерес, а ние трябвало да си гледаме нашия, отсече националистът.

Сидеров смята, че Путин не е злопаметен. „Не мисля, че на тази позиция, на която стои, може да бъде толкова дребнав. Смятам, че това е един държавник, който гледа стратегически на нещата. За него е ясно, че има конюнктура и обстоятелства, които карат някой път България да се снишава, както казваше другарят Живков, това му е ясно“, коментира лидерът на „Атака“.

[ad id=“237001″]

„Просто иска да има гаранции, защото видяхме как нещо е уговаряно, договаряно, тогава той беше в България на посещение, помните, трябваше да тръгне „Южен поток“. Изведнъж дойдоха едни сенатори от САЩ и казаха стоп. Затова държи на гаранции, всеки би го направил, но най-важно е това да продължи и да имаме взаимна изгода“, препоръча още лидерът на една от проруските партии у нас.

Относно проекта за АЕЦ „Белене“ лидерът на „Атака“ беше категоричен, че даже сме закъснели със свалянето на мораториума.

[ad id=“236999″]

„Много време загубихме, това са загуби, които България претърпя заради вътрешни политически игри и интриги. Мисля, че може да бъде построена тази централа, ние имаме нужда и това пак е изгодно за България“, смята атакистът.

В отговор на въпрос дали би се разграничил от Каракачанов заради военните проекти, както призова Веселин Марешки, Волен Сидеров се впусна в артистична ирония. „Нужно ми е повече време да коментирам думите на г-н Марешки. Знаете, че в България има двама политически лидери – това са Борисов и Марешки. Хайде, себе си няма да добавям“, прояви скромност той и продължи: „Така че всяка негова дума, изявление, нужно ми е повече време, поне един час медитация и след това.“

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Звездата ни в планинското колоездене пострада в катастрофа

Изабела Янкова е с травми по ръцете...

10 минути ago

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

40 минути ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

50 минути ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

53 минути ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

един час ago

Биха 14-годишен в двора на селско училище

Нападението е станало в хасковското село Узунджово...

един час ago
image0 (9K)