Силната връзка се базира само на две качества. Кои са те?

Според учените силната връзка е дълъг и упорит труд, който изисква постоянни усилия от всеки човек. Но в действителност, нещата не са толкова страшни, колкото могат да изглеждат на пръв поглед.

[ad id=“225664″]

Изследователите установили, че за дълги и стабилни отношения са необходими само две качества, които трябва да притежава всеки един от нас – това е доброта и щедрост.

Психологът Джон Готман и съпругата му Юлия през многото години на изследвания и експерименти са установили, че добротата сближава двойките. Заедно с емоционалната устойчивост, качеството е най-важният фактор за стабилен брак.

Най-трудното време за проявлението на доброта – това е кавгата. В този момент повече от всякога е важно да следите за вашите емоции. Ако оставите вашата агресия да излезе извън контрол, тя може да предизвика непоправими щети на отношенията.

„Проявата на доброта е не само в това, че няма да изразите отрицателните си емоции, това качество ви позволява да изберете как точно да изразите своя гняв. Така че, можете да бъдете бесен и да връхлетите върху своите партньори или тихо да им обясните, че ви боли и защо точно сте ядосан. И този метод е много по-добър, „- казва Джули Готман.

От руски: Зарата


image0 (9K)