Симеонов: Не е изключено да напуснем коалицията „Обединени патриоти“

Не е изключено и да напуснем коалицията „Обединени патриоти“. Това каза в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов часове след като партията му свали доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

[ad id=“225664″]

Причина са недопустимите, според него, нападки на лидера на „Атака“, отправяни от ефира на партийната телевизия. По думите му, каквото и да е решението на коалиционния съвет за неговата партия, Сидеров вече не е председател на групата, предаде БТА.

Не сме водили разговори с ВМРО по темата, все пак решението на ПГ е взето снощи и обявено днес, добави Валери Симеонов. Като най-вероятна причина за поведението на Сидеров лидерът на НФСБ посочи факта, че няма да се изпълни желанието му да води листата на „Обединение патриоти“ на изборите за ЕП.

В тази връзка Валери Симеонов обяви, че на предстоящите избори за Европейския парламент НФСБ ще участва самостоятелно.

Симеонов е официален гост на тържествата на 68-ма бригада „Специални сили“ – Пловдив посветени на 74-та годишнина от битката на Парашутната дружина на височината Стражин по време на Втората световна война и Празника на военния парашутист.

[ad id=“263680″]

След тържествения строй бе отслужен благодарствен молебен, а пред паметника на загиналите през всички години парашутистите бяха поставени цветя. Програмата продължава с тържествено събрание, награждаване на военнослужещи, граждани и журналисти.


image0 (9K)