Синдикалният лидер Пламен Димитров: Бившият премиер Борисов само изглеждаше много щедър

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров беше гост в студиото на предаването „Денят започва с Георги Любенов“, което се излъчва по БНТ1.

Водещият на телевизионното предаване Георги Любенов се обърна към Пламен Димитров със следния въпрос:

Има или няма пари в държавата, в хазната, е друг въпрос?! Щедро ли финансира, Борисов, на финала на последните седмици и месеци от мандата си всичко, за да се стигне дотук, е друг въпрос?

Пламен Димитров: „Вижте, привидно, привидно изглежда щедро… като погледнем обаче всички числа…“

Георги Любенов:За какво не се дадоха пари, за какво не се дадоха пари?“.

Пламен Димитров:Да де, като погледнем числата обаче – каква подкрепа е дала държавата, всичко сумарно, да не изброявам всички мерки. За мерките са отделени някъде около 6 – 7 процента от нашия брутен вътрешен продукт – от 2019 година. Тоест, средното ниво в Европейския съюз е два пъти повече. Една, да речем, Полша е дала 13 процента от своя брутен вътрешен продукт за миналата година – за подкрепа на домакинства, бизнеси, медицинския сектор, цялата палитра…„, коменира пред БНТ1 президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), цитиран от ЗАРАТА.

Привидно изглежда, че мерките са ефектни и много щедри. Ако погледнем обаче размерът, който се плаща, спрямо нашия брутен вътрешен продукт на глава от населението излиза, че сме пак някъде най-назад. Само Румъния е след нас по щедрост, да го кажа така. Тоест нашите мерки хич не са били щедри„, категоричен е синдикалният лидер.

 


image0 (9K)