Синоптиците с отчайваща прогноза за времето през май

Дъждове и рязко захлаждане ни очакват след априлското лято, на което се наслаждаваме в момента. Времето се разваля в началото на следващия месец, като най-много ще са дъждовете в почивните дни покрай Гергьовден. За Деня на Европа – 9 май, значително ще застудее и максималните температури ще са едва 8 градуса.

[ad id=“225664″]

Такава е месечната прогноза за времето в България на gismeteo.ru, пише в .“Телеграф“.

До края на този месец обаче синоптиците вещаят слънчево и топло време. Такова обещават и от Националния институти по метеорология и хидрология към БАН. Температурите в следващите дни ще се задържат между 25 и 30 градуса.  Слабо понижаване ни очаква през уикенда. Въпреки това живакът ще се движи между 23 и 28 градуса в цялата страна. Ясното време обаче няма да ни радва през целия ден. Възможни са краткотрайни валежи в следобедните часове през цялата седмица. Дъждът ще поизмокри първо планинските райони, но след това ще се придвижи из цялата страна.  Малко повече от него можем да очакваме в петък. В края на седмицата и следващия понеделник вероятността за валежи е все по-малка. Температурите обаче ще се запазят с 2-3 градуса по-ниски. Макар и леко нестабилно, времето ще продължи да бъде почти лятно до края на месеца, без да ни подготвя за големи изненади.

[ad id=“263680″]

Промяната обаче настъпва през май. Макар официалната прогноза на НИМХ още да не е готова, чуждестранните институти прогнозират дъждове още за Деня на труда. След това превалявания ще има покрай Гергьовден. Като цяло май ще е по-хладен, с повече валежи. След застудяването на 9 май температурите ще тръгнат леко нагоре, но пак ще са по-ниски от тези, на които ще се радваме в настоящата седмица.

Източник: БЛИЦ

 


image0 (9K)