СКАНДАЛНО: Борисов „проспал“ най- важната среща с китайските инвеститори вместо други ангажименти!

Представители на българската държава начело с министър- председателя Бойко Борисов, пропуснаха най- важния китайски икономически и дипломатически форум за годината.

Това става ясно от спискъ с присъстналите на събитието, в който български представители липсват.

Става въпрос за провелият се на 14  и 15 май тази година в Пекин форум “Поясът и пътят” по китайската външноикономическа инициатива от 2013 година- “Един пояс, един път”.

Това амбициозно начинание ориентирано към Азия и близките и региоти в това число и Европа, е насочено основно към инвестиции в инфраструктурата.  По оценка на рейтинговата агенция ФИЧ, цитирана от британсия вестник “Гардиън”, в момента по инциатива  са планирани или са в ход  проекти за около 900 милиарда долара, което я прави най- голямато подобно начинание в глобален план.

За отсъствието си на това значимо събитие, българската делегация се оправда, че поради техническа грешка  са пропуснали датата.

За огромно съжаления България доста изостава в битката си за китайски инвестиции, а реално има доста голям интерес и полза от тях.  Оказва се, че на срещата са рисъствали 29 лидери и срещата далеч не е била само и единствено с икономическа насоченост, което прави отсъствието на български представители още по- голяма загуба за страната ни.

Явно спортните изяви на премиера са по- важни в дневния ред, отколкото участието в такъв форум.

http://BNews.bg


image0 (9K)