Скандално! Дядото дал на 10-годишния си внук да кара БМВ по улиците и не е само това

Едва 300 лева глоба ще плати дядото на 10-годишния Фончо, който дал на детето да шофира мощно БМВ. Това огласи шефът на ОДМВР – Пазарджик-Мирослав Стоянов в ефира на Нова тв.

50-годишният мъж разрешил на внука си да кара колата из град Пещера. А в разпространеното видео той стои на задната седалка на автомобила, а отпред майката на Фончо го подстрекава и сипе комплименти какъв е тарикат.

„Незабавно образувахме проверка. Най-важният акцент, който се постави, е предоставянето на превозно средство на малолетно лице от неговия дядо“, заяви Стоянов. „Съставен е акт по закона за нарушение на пътищата. Ще му бъде наложена парична санкция глоба от 300 лв. Вървят процедури“, добави той.

„Бяха установени и снимки, на които се вижда, че детето позира с пистолет, който е газов, закупен законно. Всичко с оръжието е нормално, но е укорим моментът, че се предоставя в ръцете на дете, което е малолетно. Оръжието е предоставено от баща му“, каза още полицаят. „Работим с представителите на Агенция за закрила на детето“, продължи Стоянов:

„Когато приключи проверката ще се разбере има ли данни за нарушение от страна на родителите и какви санкции ще има за тях. За момента колегите са работили само по въпросния клип, но има данни, че колата е предоставяна на 10-годишното дете и друг път“ завърши той.

В разговора се включи и Невена Стефанова от Отдел за Закрила на детето в Пещера.

„Самосезирали сме се по повод публикация в социалните мрежи“, поде тя. „Фончо, заедно със своята баба и дядо, се е  завърнал от Англия за новогодишните празници. При спешното социално проучване се установи, че детето се отглежда при отлични условия. То е енергично, жизнено и в добро емоционално състояние. Има самочувствие и съжалява за извършената проява“, каза тя.

„Със семейството също се проведоха срещи, разговори и консултации. Те заявиха, че на 6-и януари се връщат в Англия, поради което правомощията на „Отдел защита на детето“ са ограничени“, допълни Стефанова. „Възмутителна е ролята на бабата и дядото по бащина линия и затова искахме да ги насочим да ползват социални услуги, но те не желаят“, завърши служителката.


image0 (9K)