Скандално: Патриотите оставят Пепи Ваксината и Лилиту министри

Ако Патриотичният фронт създаде правителство, в него като министри от предния кабинет ще останат Петър Москов, Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова. Това съобщи пред bTV Валери Симеонов от ПФ.

Според него всеки един от тези министри е свършил много работа и заслужава да продължи с полезната си дейност, а в по-голямата си част правителството е съставено от сериозни и качествени хора.

Изказването на Симеонов беше коментар на изказванията от по-рано днес на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, от които стана ясно, че вероятността „Патриотичният фронт“ да получи мандат за съставяне на кабинет, който да бъде подкрепен от ГЕРБ, са големи. „Ние сме принудени да се нагърбим, ако ГЕРБ и БСП не реализират свой мандат“, заяви той и добави, че „това е доброто за България, не за нас (ПФ)“. Той бе категоричен, че нови избори няма да променят ситуацията: „Нито ГЕРБ ще има сериозен спад, нито БСП ще има сериозен ръст“. ПФ обаче би имал „сериозен възход“ при евентуални нови избори, но патриотите не са егоисти и няма да подложат страната на подобно нещо. Симеонов изтъкна, че досега правителството е отговаряло за стабилността на банковата система, реформата в съдебната система, оградата по границата, подготовката за нова бежанска вълна, ръстът в икономиката и т.н. Все неща, за които трябва да продължи да се грижи и които ще бъдат под въпрос при нови избори: „Ще изпаднем в безвремие, ще се активизират задкулисните игри, няма да има контрол по границата и т.н.“

Лидерът на НФСБ също така е готов да се помоли на всички партийни сили за добри специалисти, с които да работят в името на България. Готов е да работи и с БСП.

http://BNews.bg


image0 (9K)