Скандал разтърси Холивуд, актьор получи 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка

Марк Уолбърг и Мишел Уилямс участват във „Всички пари на света“, а Уилямс дори получи номинация за Златен глобус за ролята си

[ad id=“263680″]

Нов скандал разтърси Холивуд, след като стана ясно, че че Марк Уолбърг е получил 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка Мишел Уилямс.

Двамата си партнираха във филма на Ридли Скот „Всички пари на света“.

В лентата първоначално участваше Кевин Спейси, но след обвиненията в сексуален тормоз и посегателства срещу него, той беше заменен от Кристофър Плъмър.

За целта сцените с героя на Кевин Спейси трябваше да бъдат презаснети с Кристофър Плъмър.

Според USA Today при презаснемането на филма актрисата Мишел Уилямс е получавала по 80 долара на снимачен ден, или общо около 1000 долара.

 

[ad id=“218001″]

 

В същото време Марк Уолбърг се е разписал срещу 1,5 милиона долара, посочва БТА.

Преди време режисьорът Ридли Скот заяви пред USA Today, че актьорите в лентата, както и той самият като режисьор, са работи безплатно по презаснемането на сцените с Кристофър Плъмър.

Самата Мишел Уилямс, която получи номинация за Златен глобус за ролята си във „Всички пари на света“, предложила да бъде където и когато имат нужда от нея.

„Нямам нужда от хонорар, защото оценявам огромното усилие, което положиха“, заявила преди време тя. (Актрисата има предвид усилията, положени филмът да бъде готов навреме, независимо от презаснемането на сцените с обвинения в сексуален тормоз и посегателства Кевин Спейси. Тя неведнъж е споделяла, че силно е подкрепила идеята създателите на лентата да изрежат актьора след тежките обвинения срещу него -бел. ред.)

В края на краищата не можем да наречем Мишел Уилямс „мъченица“, защото се отказала от хонорара си. Нито пък можем да обявим Марк Уолбърг за „злодей“, защото е поискал повече пари за допълнителния си труд, отбелязва Forbes. Но някои холивудски звезди не са на това мнение.

 

[ad id=“218548″]

 

Миа Фароу изрази възмущението си от драстичната разлика в заплащането. В същото време актрисата припомни, че самата тя винаги е получавала едва една четвърт от хонорара на екранните си партньори в киното.

В Twitter Джесика Частейн нарече случващото се „напълно недопустимо“, а колежката ѝ Бизи Филипс написа „Неприемливо, неприемливо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Най-малкото, което мога да кажа“.

 

 

„Моля ви, вижте изпълнението на Мишел Уилямс във „Всички пари на света“. Тя е брилянтна актриса, носителка на Златен глобус и номинирана за Оскар. Работи във филмовата индустрия от 20 години. Заслужава повече от 1% от хонорара на екранния си партньор“, написа Джесика Частейн в Twitter.

Ново проучване на университета в Сан Диего отново потвърди дискриминацията на нежния пол в Меката на киното, изтъкват Асошиейтед прес и БТА. От него става видно, че от пуснатите миналата година 250 американски филма, в тях са участвали едва 18 процента жени като режисьорки, сценаристки, продуцентки, редакторки и операторки.

 

[ad id=“263680″]

 

На практика нещата не са се променили от близо 20 години насам. При последното подобно проучване, осъществено през 1998 година, женското участие във филмовите продукции е било 17 на сто.

 


image0 (9K)