Скандал! Социалисти пребити на форум на Станишев

Трима социалисти от Пловдив, сред които и лидерът на младежкото БСП в Пловдив д-р Любомир Паунов, предизвикаха скандал и бяха изгонени от престижен европейски форум, който бе открит от лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, съобщава Пловдив онлайн.

Инцидентът става през нощта на 30-ти срещу 31 юли в Албена, на четиридневен лагер на европейската социалистическа младеж.

След мелето, хирургът Любомир Паунов и Иво Мурджев  от БСП Централен и данъчният служител на ТД на НАП Пловдив Стоян Каварджиев, зам-председател на червените младежи в Южен (според сайта на ГС на БСП Пловдив той все още е шеф), член на градския съвет на БСП и на районния съвет в Южен, са посъветвани от шефа на младежкото обединение на левицата за България Николай Бериевски да не се връщат на форума.

Кирил Бахнев, социалист от Каварна си навлякъл гнева на тримата привърженици на ФК Ботев от града под тепетата, защото бил с тениска на футболен клуб Левски.

Любомир, който е син на проф. д-р Мариана Мурджева (сестра на покойния проф. Красимир Мурджев) и д-р Димитър Паунов, Иво – син на проф. Мурджев и Стоян, се скарват с левскаря.

Първоначално кавгата е потушена, но след малко избухва отново.

Разправията прераства в юмручна саморазправа между Паунов, Мурджев, Каварджиев и социалиста от Каварна.

Бахнев обаче ошамарва и тримата, като Любомир е с травма на скулата. Идва полиция, която закарва в районното четиримата участници, където те пишат обяснения.

След това идва линейка, която завежда Паунов в болницата, където му зашиват скулата и пак го връщат в районното.

На излизане от полицията на Паунов му прилошава и братовчед му Иво го откарва в болницата в Добрич с неговата кола.

По пътя обаче за втори път имат досег със служители на реда, които ги спират за проверка.

Тестът с дрегер на Мурджев около 7 ч. сутринта показва 1,9 промила. Полицаите вземат номерата на колата.

По случая е образувано бързо полицейско производство.


image0 (9K)