Стара Загора

СКЛА „Берое“ отново организира състезанието “5К Beroe road race” през април

СКЛА „Берое“ отново организира състезанието “5К Beroe road race” през април, съобщиха за ЗАРАТА

На 21 април ще се проведе “5К Beroe road race” – най-новото шосейно бягане за България и единственото, провеждащо се на лицензирано от световната атлетическа федерация трасе. Целта му е да събере професионални бегачи и любители на бягането от различни възрасти, включително и деца, в едно незабравимо спортно изживяване.

“Като организатори искаме да покажем, че чрез спорта може да се обединим и да създадем една по-здрава и щастлива среда за нашите деца. По време на първото издание през 2023г. на старта застанаха над 300 участници в двете бегови дисциплини- 5км и 600м. През тази година интересът е още по-голям и очакваме над 500 участници, сред които и много шампиони и рекордьори на България, а и не само”, казват от Спортен клуб по лека атлетика “Берое”.

Beroe 5km Road Race е състезание с международен статут, в което право на участие имат хора от всички краища на света. Трасето започва от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Официалното откриване е предвидено за 10.30ч., а преди това – в 10.00ч. ще стартира “600m kids run“, състезание, предвидено за деца до 7 клас. Началото на 5k е в 11.00ч., а награждаването на призьорите ще бъде от 12.00ч.

Всички състезатели, след завършване на трасето, получават медали за участие. Призьорите при мъжете и жените ще получат и допълнителни награди от партньорите на събитието. При децата първите 300 финиширали получават медали. А първите трима при момичетата и момчетата ще имат допълнителни награди, отново от партньори. Предвидена е и парична награда за поставен рекорд на трасето.

Състезанието ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си в едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители. Организаторите отново предвиждат и сцена, на която ще се проведат паралелно демонстрации на различни танцови и културни школи от града.

Регистрация може да направите на: http://runberoe.com/register/.

Повече подробности за събитието – https://runberoe.com/about/.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Градушка колкото лешник се изсипа над Плевен

Голяма част от града остана без ток...

7 минути ago

В центъра на София: Силна музика и пияни хора редовно след 22.00 ч.

Сигнализирайте и вие за нередности в Helpbook.info...

43 минути ago

Протест в столицата в памет на загиналите Ани и Явор

Година след смъртоносната катастрофата промяна няма...

54 минути ago

Доминик Тийм слага край на кариерата си в края на сезона

Бившият шампион на US Open страда от постоянни контузии...

2 часа ago
image0 (9K)