Скоро ще можем да прочетем непубликувана досега приказка на Марк Твен

За първи път ще можем да прочетем непубликувана приказка на Марк Твен. Тя скоро ще бъде представена пред света, предава „Гардиън“.

[ad id=“263680″]

..

„The Purloining of Prince Oleomargarine“ e базирана на записки върху 16 страници на Твен, които разкриват историята на момче, което може да говори с животните. Когато бива отвлечен принц Маргарин, то иска помощ от тях, за да му помогнат в издирването на похитения принц.

През 2011 г. учен открива краткия ръкопис из архива на Калифорнийския университет в Бъркли.

Марк Твен е разказвал на малките си дъщери приказки преди сън, които е измислял на момента. Смята се, че „The Purloining of Prince Oleomargarine“ е единствената такава, която е записал, пише offnews.bg 

[ad id=“225664″]

..

Франсис Гилбърт, част от редакторския екип на книгата, каза: “ Да публикувате нова история на Твен е невероятно литературно събитие. Когато за първи път получих шанса да прочета този непубликуван разказ, не можех да повярвам на това, което държах.“

Книгата ще бъде публикувана на английски език и ще бъде достъпна от 26 септември – датата, на която се навършват 150 години от публикуването на първата книга на Твен – историята от 1867 г. „Знаменитата скачаща жаба от окръг Калверас“.


image0 (9K)