Славчо Велков: България е премиерска република

„Много хора в мнозинството не разбраха, че това е началото на края“, каза социалистът

[ad id=“263680″]

„С процедурни хватки беше направен опит да бъде провален вота на недоверие, но аз смятам, че той изигра своята роля. Още преди внасянето на вота се забеляза едно безпокойство у управляващите, а след това той съвпадна с другия казус – Истанбулската конвенция.“ Това каза депутатът от БСП Славчо Велков в студиото на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”Г-н Цветанов до вчера вярваше, че Конвенцията ще бъде приета, но общественото разделение и внасянето на идеята за референдум, но най-вече изненадващата позиция на Българската православна църква, подредиха така нещата, че вотът постигна дори по-големи резултата, отколкото се очакваше”, коментира той.

[ad id=“263680″]

„Много хора в мнозинството не разбраха, че това е началото на края, защото антагонистичното противопоставяне между ГЕРБ и Обединените патриоти можеше да доведе до успешен вот. Една партия, мнозинство и правителство, които рискуват да бъдат обявени вкупом за безбожници, трябва да си зададат въпроса какво ги чака. Референдумът може да задълбочи нещата, и да се окаже, че не е само за Истанбулската конвенция, а за управляващите – „да“, или „не“, подчерта социалистът.

„Внесох изключително сериозен сигнал на тема корупция. У хората има едно усещане, че ни управлява една добре смазана корупционна машина, която сега работи безотказно. Става въпрос на схема, която за няколко години е донесла между 100-150 милиона“, добави той.

[ad id=“236480″]

Според Велков към момента сме премиерска република с много слабо парламентарно участие. Депутатът от БСП каза още, че не вижда нищо лошо в това президентът да споделя идеи с политическата сила, която го е издигнала. „Това е нормално“, заяви Велков.

 


image0 (9K)