Славянск е следващата голяма битка в Украйна

Битката за Славянск може да се окаже ключова за превземането на Донецка област, смята британското военно разузнаване. Градът е под непрестанен обстрел от седмици, но атаките на руската армия се усилиха, след като в неделя руската армия напълно превзе Луганска област ​.

В момента основните боеве се водят за Харков, както и за Донецка област, в която водеща е битката за Славянск и за още два града – Бахмут и Северск, твърди американският Институт за военни изследвания.

В момента руската армия е на около 16 км на север от Славянск. Там тя е концентрирала силите от централния и южния фланг.

Засега украинската армия удържа настъплението към Славянск и за последната седмица е допуснала напредък на руската армия от само 5 км. Но боевете се усилват, съобщи щабът на украинската армия. В момента битката е най-тежка в района на село Мазановка.

Новините идват след нощ на въздушна тревога, звучала почти в цяла Украйна, съобщиха информационните агенции. Сирени са звучали включително и в западните райони на страната, които се смятат за по-защитени от руската агресия.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)