Следотърсач, издирвал Росен Ангелов: Разказ от първо лице

Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил търсен в радиус от 30-ина км, разказа пред бТВ Цветан Цветков – един от местните жители на село Луково, съдействали на полицията при мащабното издирване.

Цветков е от ловната дружинка на селото, а преди дни МВР му благодари официално, защото е помогнал в издирването.

[ad id=“263680″]

„Познаваме Балкана – да им покажем пътища, има много изоставени вили, пресечени местности, които трудно се достигат”, посочи той.

По думите му търсили Ангелов от Нови Искър до Луково, 30-ина км в радиус, като обръчът се е стеснявал. На въпрос как така Ангелов е намерен само на 500 м от вилата му при такова мащабно издирване, Цветков отговаря така: „Дали е намерен на 500 м или на 5 км, важното е, че е намерен”.

[ad id=“225664″]

Цветков е засичал на няколко пъти Росен Ангелов, но никой в селото не е знаел, че го издирват. По думите му Ангелов бил приходящ.

Мъжът споделя още, че не е бил въоръжен по време на издирването, тъй като не са били тръгнали на лов за прасета, а имало и много други хора с пушки.

Цветков не се приема за герой. Скромно казва, че е изпълнил гражданския си дълг като е помогнал на органите на реда.

Всичко известно до момента за убийството в Нови Искър, за обвинения Росен Ангелов и за версиите по разкриването му, четете ТУК


image0 (9K)