Стара Загора

След „Най-добър град за живеене“, „Най-перспективен“, Стара Загора получи и приза за „Сигурен град“

Стара Загора получи приз „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“

Стара Загора заслужи приза „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“, организирано от Дарик Радио. Отличието бе връчено от Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Наградата получи Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, и благодари за признанието от името на кмета на общината Живко Тодоров.

„Сигурността за нашите жители е приоритет. Тази година сме заложили на допълване на видеонаблюдението. Предстои монтаж на стотици камери около детските площадки, по пешеходната зона на Стара Загора, както и в паркове и обществени зони“, каза Иванов по време на церемонията в София днес.

По време на награждаването стана ясно още, че Стара Загора е с малък брой пътнотранспортни произшествия, както и е водеща при санкционираните пешеходци, пресичащи неправилно.

В класацията са взети под внимание криминалните статистики, данните за пътната безопасност, както и сигурността на придвижване с градския транспорт и направените инвестиции и подобрения за пътната инфраструктура в общинската пътна мрежа.

И тази година, в проучването участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани по 5 критерия – Икономика, Екология, Качество на живота, Образование и Сигурност.

Стара Загора е носител на призовете „Най-добър град за живеене за 2017 година“, както и „Най-перспективен град за 2015 година“.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Любовният ви хороскоп за май

Не бива да бързаме...

16 минути ago

Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

23 партии и 11 коалиции ще се борят за гласа на избирателите...

32 минути ago

Контрера: Археологическите разкопки около „Св. Неделя“ са зарити

Какво се случва с археологическия обект?...

един час ago

Главчев няма да взима заплата като външен министър, само като премиер

Като служебен министър-председател той получава 11 000 лева...

един час ago

Часовникът на най-богатия пътник на “ Титаник“ е продаден за 900 000 паунда

Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда...

2 часа ago

Koe e фитнес предизвикателствотото, което подлуди света?

Какво представлява и дали е подходящо за следване...

2 часа ago
image0 (9K)