СЛЕД ХАНКО БРАТ ДОЙДЕ И ХАНК РУМ!

В „Диамантената ръка“ (за по-младите – култова комедия от времето на СССР) един от героите казваше:

„Когда человек идиот, то ето надолго!“ Това очевидно важи и за простотията по родните земи.

След прословутото Ханко Брат, написано от катаджия на фиш за глоба, се оказва, че не по-малка дивотия си стои на пъпа на София от кой знае колко време насам.

Това засега не е известно, но снимката на тази улична табела е хит във фейсбук днес. Което означава, че (дай боже) може да е нова и има надежда да я махнат скоро. Както виждате от нея, става дума за улица „Ханк Рум“. Помислено е и за чужденците, отдолу има и транскрипция на латиница: „Hank Rum“. Какво ли биха си помислили англичаните или американците, като я видят? Навярно, че е посветена на някой си Ханк Рома, който с подобен прякор сигурно е бил известен пират. Няма и през ум да им мине за велик български хан (то не, че ако беше правилно изписано, щяха да се сетят). Въпросната улица е в самия център на София – пресечка е на „Патриарх Евтимий“.

42342342_3

За никого не е тайна, че се пишат големи дивотии по улици, площади, междублокови пространства. В Кърджали наскоро стана хит случаят със сръбския художник Владимир Чукич, който живее там. От Общината решават да го направят почетен жител на града. И тъй като живеел на неасфалтирана улица, която доскоро е била извън кадастъра, му предложили той да й измисли името. Човекът казал: „Ами любимият ми художник е Салвадор Дали, нека я кръстим на него!“ Няколко дни по-късно, улицата осъмнала с табели с надпис: „Салвадор Али“.

След като човекът деликатно посочил грешката, табелите били подменени. Да видим дали същото ще се случи и с Ханк Рум.

Ето и още примери от историята, но за тяхната достоверност не мога да гарантирам:

Рамбо Силек
Сър Пичук
Дърт Aнян и тримата му с китари
Смело с ръце
Дон Дуков 2
Мони кабел учи
Арнолд Шварц е негър
Фанта с магории
Пияни виж ни!
Питат ли Медей Зората?
Николайко Перник
Доко, гащи чакам
Института по метеорология КАМБАН
Донки Ход
Ей, сиди си
Паренка ша духа
Родна реч, о, майна сладка…

/фронт.бг


image0 (9K)