В Сливен са гневни заради безхаберието на ромите, които не се съобразяват със заразата

Ромите в сливенския квартал „Надежда“ не се плашат от коронавируса и го показват по всякакъв начин. Те не изпълняват разпорежданията на властите, става ясно от снимки, които се появиха в социалната мрежа.

Въвеждат вечерен час и в Мъглиж

На кадрите, публикувани в една от групите за града във „Фейсбук“, се вижда как голяма група деца играят футбол. Снимките са от тази сутрин и предизвикаха гневни коментари.

„Кмете, Сливен ще избухне от квартал „Надежда“ и ти ще си виновен! Там трябва по цял ден да им се обяснява с мегафон за какво става дума. Който не изпълнява – бой и затвор!“, е един от коментарите към скандалните снимки.

Строги мерки за придвижване и вечерен час се въвеждат в старозагорския кв. “Лозенец”

Всички се обединяват около мнението, че случващото се не е нормално и цял Сливен е застрашен заради своеволията на ромите. Близо 25-те хиляди в квартал „Надежда“ са под блокада, след като вчера кметът Стефан Радев разпореди въвеждането на ограничителен режим за влизане и излизане от ромския квартал.

Вечерен час въведоха в Чирпан заради коронавируса

Засиленото полицейско присъствие обаче не притеснява живеещите там да правят каквото си искат и да не спазват мерките за борба с коронавируса.


image0 (9K)