Служебният премиер уволнил областните управители на основанията „устни сведения“

Областните управители са били уволнени от Герджиков след получени „устни сведения“ срещу тях и без подадени писмени сигнали, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от отговор на заявление за достъп до обществена информация.

Герджиков уволни общо 21 областни управители – основно кадри на ГЕРБ и Реформаторския блок, а областният управител на Монтана, Ивайло Петров сам подаде оставка в знак на солидарност срещу уволнените си колеги. Те бяха сменени от хора, близки до БСП и НДСВ.

Като причина за уволнението на 14 от тях беше посочено желанието за честно проведени избори, а за останалите 7 – включването им в партийни листи.

Герджиков обяви тогава, че действията му са изцяло в рамките на закона.

В отговора си до „Дарик“ от кабинета на Герджиков посочват, че към досиетата на проектите на решения за освобождаване не са приложени сигнали по отношение на областните управители.

Оттам още уточняват, че е възможно решенията за тези смени да са продиктувани от сведения, мнения или становища, които не са на писмен носител и са послужили за формирането на преценката на премиера към областните управители.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)