Служители в МВР на протест заради ниски заплати и липса на политика

Служители в МВР на протест заради ниски заплати и липса на политика

Снимка: БГНЕС

Национален протест готвят служителите на МВР и пожарникарите. Недеволството им е заради определеният бюджет в сектора, който според тях е недостатъчен, както и заплащането им.

Първите демонстрации са в Русе, където огнеборци в града включиха звуковата сигнализация на противопожарните автомобили. Планирани са поне два регионални протеста, като се очаква демонстрация и в София тази неделя.

Според Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР, бюджетът не отговаря на няколко неща. „Едно от тях е, че не виждаме достатъчно нормална политика, свързана с доходите в МВР. Факт е, че от преди две години възникна много сериозна диспропорция между възнагражденията на служителите в МВР и на някои други организации в сектор „Сигурност“. обясни той пред Нова тв и допълни, че за да се ликвидира тази диспропорция и за да не изостават от вече галопиращата инфлация, 20-те процента увеличение на възнагражденията в МВР, които  искат от брашна, са малко.

„Те трябва да са над 20%“, обясни още Попов.  По думите му при този вариант на бюджет, промяна на политиката по отношение на МВР няма.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)