Слънчево и малко дъжд, температурите – до 31°

Днес ще е предимно слънчево. Очакват се валежи от дъжд в югозападните райони.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна. Значителна, предимно купеста облачност, ще има в югозападните райони и там ще има валежи от дъжд.

Над западната част от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Над останалата част от страната времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури – 25-27°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над масивите от Югозападна България облачността ще е значителна, предимно купеста и там на много места ще има валежи от дъжд. Над останалите планински райони ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1 200 метра ще е около 20°, а на 2 000 метра – около 14 градуса.


image0 (9K)