Снимат филм за Петя Дубарова 40 години след самоубийството й. Вижте тийзъра (Видео)

Започват снимките на първия български филм за Петя Дубарова. Лентата ще носи заглавието „Петя на моята Петя“ и е заимствано от едноименния разказ на поетесата.

Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова – Нели Димитрова („Love.net“, „Възвишение“, „Връзки“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“) и Валентина Ангелова („Под прикритие“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“).
Двете авторки подчертават, че това няма да е биографичен филм, но въпреки това бургаската поетеса ще бъде претворена на големия екран, съобщават 24 часа и „Монитор“.
Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя. Ще бъде филм за една съвременна Петя в днешния Бургас.
Режисьор на филма е Александър Косев.
Всички си спомнят Александър Косев като секссимвола д-р Филипов от популярния комедиен сериал „Клиника на третия етаж“. След приключването на сериала, обаче, Алексадър Косев се пренасочи към режисурата и натрупа солиден опит в телевизионните продукции „Столичани в повече“, „Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Дървото на живота“, „Връзки“, „Откраднат живот“, „Скъпи наследници“.
По заснемането на филма „Петя на моята Петя“ Александър Косев ще работи с оператора Иван Вацов („Вила Роза“, „Привличане“, „Expendables“), а за част от ролите вече са ангажирани някои от най-добрите актьори в България.
Продуцентът на проекта Николай Урумов („Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Вила Роза“) има намерението да покани за участие във филма знакови актьори от Бургас.
Продукцията има финансовата подкрепа на Национален филмов център и на Община Бургас, а също и осигурено копродуцентско финансиране от чужбина. Партньор на проекта е и домът-музей „Петя Дубарова“, а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата – Елица Дубарова.
Екипът се стреми филмът „Петя на моята Петя“ да бъде готов и монтиран до края на настоящата година, за да може през декември да бъде представен предпремиерно в Бургас като част от събитията, посветени на 40-годишнината от смъртта на бургаската поетеса.

Сред ангажираните актьори са Александра Костова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Васил Банов, Албена Павлова.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6xCc_bYdu7M


image0 (9K)