Сосиете Женерал Експресбанк и бизнеса на Стара Загора обсъдиха икономическата обстановка в региона

Снегът и студеното време не попречиха на интереса на бизнеса към събитието, организирано от Сосиете Женерал Експресбанк вчера в Стара Загора.

В изпълнение на своята мисия да подкрепя финансовите проекти на клиентите си и да им помага да реализират целите си, банката инициира поредица от срещи с представители на едрия и среден бизнес, обществени институции и организации с цел запознаване с икономическите тенденции и възможностите за развитие в различните области на икономиката.

Срещата се състоя в Парк хотел Стара Загора, а домакините бяха поканили над 100 топ фирми от региона.

Петър Ганев – един от водещите анализатори в Института за пазарна икономика, изнесе лекция на тема „Икономиката: анализ на изминалата 2017 година и перспективи за развитие през 2018“. Той представи обзор на обстановката в страната, като засегна важни въпроси, касаещи ръста на промишлеността, инфлацията, динамиката на износа и вноса на стоки, проблемите на безработицата и заетостта.

Напълно естествено беше поставен акцент върху икономическата обстановка в региона и новите възможности, които предлага създаването на индустриалната зона „Загоре“.

Гостите дискутираха по проблемите за чуждестранните и местни инвестиции, факторите, които влияят негативно върху развитието на икономиката за страната и по-конкретно в региона на Стара Загора, както и рисковете за бизнеса при влизането на България в Еврозоната.

Сред гостите бяха заместник-кметовете на община Стара Загора Красимира Чахова и Иванка Сотирова, председателят на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов, управители на фирми и представители на бизнес и обществени организации.

След лекцията домакините бяха организирали коктейл, на който гостите продължиха обсъждането на проблемите и тенденциите за развитието на икономиката в региона.

Присъстващите дадоха висока оценка на домакините – Сосиете Женерал Експресбанк за организацията, както и за анализа, представен от Петър Ганев, като отбелязаха и безспорната полза от срещата, на която финансовите и обществените институции, заедно с бизнеса имаха възможността да обсъдят актуалните проблеми и да обменят идеи.


image0 (9K)