Социалната мрежа на Тръмп излезе от тестова фаза и вече е в App Store

Социалната мрежа на Тръмп излезе от тестова фаза и вече е в App Store

Снимка: Dylan Hollingsworth/Bloomberg

Новата социална мрежа на Доналд Тръмп Truth Social беше пусната в магазина за приложения на Apple – App Store, късно в неделя. С това предходният президент на САЩ може да направи завръщане в социалните мрежи, след като беше блокиран от няколко платформи миналата година, предава Ройтерс.

Приложението е станало налично за сваляне през нощта и автоматично е било свалено на устройствата на Apple, принадлежащи на потребители, които са направили предварителна поръчка на услугата.

Някои потребители са съобщили, че или имат проблеми с регистрирането на акаунт, или са добавени към списък с чакащи, след като им се е появило съобщението: „Заради голямо търсене ви поставихме в списък с чакащи“.

Приложението беше достъпно за хора, които са били поканени да го опитат по време на тестовата фаза, писа по-рано Ройтерс.

Още по темата

Тръмп беше блокиран в Twitter, Facebook и YouTube след атаката в Капитолия на 6 януари, извършена от негови поддръжници. След този случай той беше обвинен, че е насърчавал насилието.

Зад Truth Social стои Trump Media & Technology Group (TMTG), която е ръководена от бившия конгресмен Девин Нюнeс. Фирмата се присъединява към портфолио от технологични компании, които се позиционират като борци за свободата на словото в опит да привлекат потребителите, които смятат, че гледната им точка е потискана от по-утвърдените платформи.

Досега нито една от тези нови компании, които включват конкурентите на Twitter – Gettr и Parler, както и видео сайта Rumble, дори не са се доближили до популярността на масовите социални мрежи.

„Тази седмица ще започнем пускането в App Store. Това ще бъде чудесно, защото ще привлечем още много хора, които ще влязат в платформата“, коментира Нюнeс в неделя пред Fox News.

По думите му до края на март услугата ще заработи изцяло, „поне в Съединените щати“.

Според историята на Truth Social в страницата на приложението първата версия на услугата е станала налична преди ден.

В петък Нюнес е призовал потребителите да следват повече профили, да споделят снимки и видеа и да участват в разговори – очевиден опит да насърчи активността, твърди източник, запознат с въпроса.

TMTG планира да се листне в Ню Йорк чрез сливане с команията със специално предназначение Digital World Acquisition Corp (DWAC). 

https://www.investor.bg/


image0 (9K)